Най-общо казано, котките са силно интелигентни домашни любимци в сравнение с някои

...
Най-общо казано, котките са силно интелигентни домашни любимци в сравнение с някои
Коментари Харесай

10-те най-интелигентни породи котки в света

Най-общо казано, котките са силно интелигентни домашни любимци в съпоставяне с някои други животни. Не е прекомерно мъчно да се разпознаят умните котки – те могат да бъдат подготвени, да се схващат добре с други животни и да се приспособяват към новите обстановки и обграждане.

Общи черти на умните котки

Общото сред интелигентните котки е, че те нормално имат доста сила и палава натура. Тази лудория е обвързвана повече с тяхната ученолюбивост. Повечето интелигентни котенца се радват на провокации, учат трикове и играят интерактивни игри.

Ако въпреки всичко сте подготвени да се сблъскате с тяхната лудория и активност ето 10 породи котки с високо равнище на просветеност:

1. Абисинска котка

Тази котка е атлетична, пъргава и привързана към хората. Абисинците са доста интелигентни и мощно свързани с дейностите на своите фамилии. Тази порода обича височините, постоянно се качват на най-високите места в дома, с цел да могат да  следят всичко. От всички видове котки, тази порода най-бързо учи трикове и на драго сърце ги извършва. Абисинката котка обича да се гали и гушка, те също са склонни да се радват на компанията на други животни и да се приспособяват добре към множеството условия на живот.

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 25 см.

ТЕГЛО: 3 до 5 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Дълги заострени уши, изящна глава с триъгълна форма, стройно и мускулесто тяло

2. Балийска котка

Балийската котка е дългокосместа версия на сиамската порода котки. Те са склонни да бъдат дейни, обичат да учат всичко, което хората вършат. Те обичат да показват мнението си, по тази причина няма по какъв начин да не разберете в случай че нещо не им харесва. Поддържайте ги дейни с разнообразни котешки играчки, за а могат да изразходят силата си. Тази порода може да се научи да донася топка или друга играчка, да върви на каишка и бързо да усвоява трикове. Обикновено са привързани към фамилиите си, само че могат да се впуснат и в завършения, в случай че не им осигурите задоволително занимания

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 17 см.

ТЕГЛО: 3 до 5 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Елегантно глава с триъгълна форма; стройно тяло; сини очи

3. Бенгалска котка

Бенгалската котка а е може би най-известна със своята екзотична четина, която наподобява на ягуар или леопард. Тази порода произлиза от кръстосването на домашна котка с азиатска леопардова котка. Бенгалците са извънредно интелигентни, атлетични и към момента малко диви. Те обичат да тичат, да скачат, да се катерят и да играят. Те изискват задоволително място за извършения (особено отвесно пространство) и душевен провокации, като игри и стимулиращи интереса им играчки. Пъргавите им лапи са съвсем толкоз положителни, колкото ръце. Някои могат да включват и изключват осветлението, да вадят домашни рибки от аквариумите и дребни предмети от чекмеджетата.

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 25 см.

ТЕГЛО: 3 до 6 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Елегантно, мускулесто тяло; четина с петниста или райрана шарка

4. Бирманска котка

Това е енергична и другарски настроена порода, която обича да поддържа връзка със своите стопани. Тези котки са умни, приспособими, игриви и елементарно се подават на образование. Освен да седне, да се преобърне, и да пристигна, тази порода може да вземе дребна играчка или да върви на каишка. Те са извънредно обществена порода и избират да имат компания, даже това да е друго животно. Верни и енергични, те ще ви съпровождат на всички места вкъщи, с тях в никакъв случай няма да ви е скучно или самотно.

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 25 см.

ТЕГЛО: от 2 до 7 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Кръгли златни очи; плътно, мускулесто тяло, къса лъскава четина

5. Корниш Рекс

Тези котки са дейни и другарски настроени. Обичат игрите и провокациите. Корниш Рекс са котки които пазят детското в себе си цялостен живот. Това игриво създание обича топлината и прегръдките. Най-уникалната физическа характерност на корниш рекс е къдравата му четина.

Характеристика на породата:

ТЕГЛО: 3 до 5 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Извито тяло; високи скули; огромни уши, мека къдрава четина

6. Хавана Браун

Една красива котка с копринена четина, цвят на шоколад. Това е относително рядка порода котки, която произлиза от кръстосването на сиамките с няколко други породи. Те нормално са интелигентни и любознателни, обичат хората и елементарно се привързват. Те са умерено енергични и избират интерактивни играчки, с цел да ги провокират душевен и физически.

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 27 см.

ТЕГЛО: 3 до 5 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Наситено кафява четина, зелени очи, огромни уши

7. Корат

Корат, кръстен на провинция в Тайланд, е друга рядка порода която се смята, че носи шанс в родината си. Те са брилянтни и деликатни към света към тях. Корат са умерено енергични, радват се на интерактивни игри, само че също по този начин обичат дрямката. Тази порода може да се научи на трикове, като да вземем за пример да играе на донеси и да върви на каишка. Можете елементарно да научите тази котка на домашните правила, в случай че я възнаградите с хвалба или лакомства. Това коте обича своите играчки и от време на време е прекомерно решено, да не ги споделя с другите. Обикновено са доста привързани към фамилиите си.

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 25 см.

ТЕГЛО: 3 до 6 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Сърцевидна глава, умерено натъртено тяло, огромни уши, огромни очи лъскава, мека четина

8. Савана

Саваната е рядка и екзотична порода с висока просветеност. Разработен посредством кръстосване на диви африкански сервали с домашни котки, този огромен котарак резервира част от дивата си страна на външен тип и отношение. Поради по-големите си размери, те се нуждаят от доста място за тичане, скачане и игра. Бързо се отегчават. Тази порода ще се разхожда на каишка, ще търси вода за игра, ще рови в чекмеджета, шкафове и кутии. Може даже да включи тв приемника! Уверете се, че сте защитили чупливите си полезност, защото това скачащо коте обича да се катери и да изследва.

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 30 см.

ТЕГЛО: 3 до 6 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:  Високо, едва тяло; изправени уши; златно палто с тъмни петна и решетки

9. Сиамска котка

Една от най-популярните и разпознаваеми породи котки в света е сиамската, известна със своята красива четина и любопитна природа. Тези котки са интелигентни, привързани и енергични. Те обичат да играят и жадуват за внимание и компания. Дръжте това коте заето с игри и ще си спестите много бели. Ако можете, вземете му огромно котешко дърво за катерене, то ще го оцени. В противоположен случай се гответе за изцяло преравяне на всяко кътче от вашето жилище.

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 20 см.

ТЕГЛО: 2 до 6 кг

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:  Елегантно тяло; бадемовидни очи; клиновидна глава

10. Сингапура

Както подсказва името му, Сингапура произлиза от улиците на Сингапур. Породата е екзотична и рядко срещана, само че умна. Известна е и като Сингапурска Азиатска Котка. Тези дребни котки нормално са игриви и любопитни. Обичат да бъдат ангажирани и да се катерят, по тази причина им осигурете пространство и способи за занимания. Доста постоянно тези дребни пакостници се катерят по пердета, щори и шкафове. Тази порода котки е изключително подобаваща за деца и възрастни хора, поради мекия и добър темперамент.

Характеристика на породата:

ВИСОЧИНА: към 20 см

ТЕГЛО: от 3 до 4 кг.

ФИЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:  Светло бежов цвят; компактно тяло; очите могат да бъдат жълти, лешникови или зелени

Виж Още:
1. Най-умните кучета в света
2. Най-голямото куче в света

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР